Row – soutuvene

Soutelin viime kesänä tunnin lenkkejä uudella Row-veneelläni. 5-6 kilometrin kierros tuntui sopivalta; sai liikuntaa muttei takapuoli puutunut vielä liikaa.

Row explorer 4,6 on kevyt (40 kg), joten se kiihtyy ja pysähtyy nopeasti. Vene on suuntavakaa; jos vetää toisella airolla, vene kääntyy 5 astetta ja jatkaa sitten suoraan. Liukupenkillä ja lasikuituisilla (?) airoilla varustettu vene on nautinto soutaa; soutuliike tuntuu hyvin luonnolliselta ja siinä saa isoja lihaksia rasitettua: jalkoja, selkää, käsiä, hartioita.

Ehkä ensi kesänä saan aikaiseksi parin päivän retken Posion Kitkajärvellä.

Ehkä ensi kesänä saan aikaiseksi parin päivän retken Posion Kitkajärvellä.

Hankaimet ovat veneen ulkopuolella. Venettä on vaikeampi käsitellä satamassa kuin perinteistä soutuvenettä. Vene on noin 120 cm leveä.

Vene on 4,6 metriä pitkä.

Lasikuidun tekstuuri on sisäpuolella näkyvissä.

Airot (3 m) vaativat 90 asteen kiertämisen joka vedolla. Myötätuuleen voi meloa ilman kiertoliikettä. Kiertäminen tuottaa kolinaa, jota runko resonoi.

Veneen varusteet; airot, penkki ja hankaimet ovat yleisiä vakio-osia. Hankain- ja istuin rakenne on kiinni vain neljällä 5 mm pultilla, mikä tuntuu hiukan hennolta, ottaen huomioon soutamisen ja penkinliikuttelun voimat. Eristin osat toisistaan putkimiehen teipillä, koska rakenteet naksahtelivat soutaessa, ja runko toimii kaikukoppana. Valmistaja ja maahantuoja eivät tunnistaneet ongelmaa. Ruuvien kireyttä pitää tarkkailla joka soutukerralla.

Soutuasento on säädettävissä.

Etu- ja takasäiliön kannet ovat porilaista valmistetta, katso Kajak Sport.

Maali kulunut kiskosta, mutta ei haitanne.

Tyhjennysaukko ja mystinen kuoppa (johon hiekka ja pikkukivet kerääntyvät – liekkö se tarkoituskin).

Kanoottikärryllä venettä on helppo siirrrellä.

ROW ja Terhi.

Lue lisää varsinainen tuotearvioni ROW Explorer 4,6 veneestä.