Taiteilija tai kirjailija: Keep Going!

Austin Kleon, 2019, Keep Going: 10 ways to stay creative in good times and bad. 213 s.

Amarikkalaisen taiteilijakirjailijan Austin Kleonin kirja Keep Going on kolmas osa trilogiaa, joka alkoi best-seller-kirjalla Steal Like an Artist ja jatkui kirjalla Show Your Work.

Olen ollut innostunut näistä Kleonin kirjoista aikaisemminkin.

Kirjat ovat tarkoitettu taiteilijoille ja kirjailijoille, mutta sopii myös muotoilijoille.

Trilogian kolmas: Keep Going

Tämä kolmas kirja, Keep Going, ei tuo esiin mitään uutta, mutta toistaa ja syventää aikaisempien kirjojen näkemystä tekemisestä ja itsensä johtamisesta taiteen ja kulttuurin saralla. Miten selvitä ja motivoitua päivästä toiseen?

Koko kirjasarja on kirjoitettu (3 x) kymmenen ohjeen muotoon, kuten Amerikassa tapana on. Kuitenkin helppouden takaa pilkistää Kleonin omakohtainen kokemus, laaja lukeneisuus ja kriittinen asenne.

Aikaisemman kirjan yksi ohje oli, että kirjoita sellainen kirja minkä itse haluaisit lukea. No, tällaisen kirjan (sarjan) minä olisin halunnut kirjoittaa (tulle nimettyä kirjoittajaksi.

Oma oivallukseni tätä nimenomaista kirjaa ja sen luovuuden kaupallistamista kritisoivaa lukua lukiessani oli se, että entäpä jos omat yritykseni luovan potentiaalini rahastamiseksi ovat ”epäonnistununeet”, koska ne ovat perustuneet valheelliseen toiminnan motiiviin, jota en lopulta ole kokenut merkittäväksi.

Kirjan lukuaika kaksi tuntia.