Muotoilun universaalit periaatteet

Kirja luettelee aakkosjärjestyksessä muotoilun universaalit periaatteet, joita tähän painokseen on kerätty 200 kappaletta; lakia, ohjetta, inhimillistä ennakkoluuloa ja yleistä huomiota muotoilussa, kuten esimerkiksi Abbe principle, Accessibility, Affordance, Ackoff’s Law, Aestetic-Usability Effect, Alignment, Anchoring, Anthropomorphism, jne.

William Linwell, Kritina Holden & Jill Butler (2023) Universal Principles of Design: 200 Ways to Increase Appeal, Enhance Usability, Influence Perception, and Make Better Design Decicions (3. edition).

Kirja-arvio

Kukin periaate esitetään omalla aukeamallaan; teksti vasemmalla sivulla ja havainnollistava kuvitus oikealla. Jokaiseen periaatteeseen on lisätty kirjallisuuslähde, jonka kautta voi perehtyä tutkimukseen tai alkuperäiseen idean lähteeseen.

Viihdyttävä

Kirja on kolmas ja laajennettu painos eriomaisesti toteutetusta, kiinnostavasta ja viihdyttävästä teoksesta. Voisipa vaikka väittää, että muotoilijan tulisi tuntea nämä kaikki periaatteet jollakin tasolla; ainakin tiedoilla voisi briljeerata besserwisserinä tuotekehityspalavereissa.

Kirja sopisi myös hyvin muotoilun oppikirjaksi.

Akateemisessa kirjakaupassa sen hinta 39,90 alitti kipukynnyksen.