Savonia Muotoilun profiili

SaMu Profiili 08062017 luonnos (pdf)

Yllä olevasta linkistä avautuu heijastet, jotka kuvaavat SaMun profiilityötä 2017. Alla kuvassa tiivistys opintojen rakentesta.

ilkka kettunen

Savonia Muotoilun profiili / strategia pohjautuu Savonia-ammattikorkeakoulun strategiaan. Näin muotoilun koulutus integroituu ammattikorkeakoulun muuhun toimintaan luonnollisesti, sekä samalla erilaistuu muusta suomalaisesta muotoilukoulutuksta.

Uusi ops mahdollistaa sen, että muotoilun koulutusohjelma pystyy auttamaan muita koulutusohjelmia ja painoaloja tuotekehityksen koulutuksessa ja innovaatioiden tuottamisessa. Savonia Muotoilu palvelee TKI-toimintaa – tuotteiden tai palveluiden kehittämistä – muotoilun luovin ja visuaalisin keinoin.

”Ne valmiudet, ei ammattiosaminen”, emeritusprofessori Esko Valtaoja tiivistää oppimisen tulevaisuuden luenossaan Savonian henkilökunnalle. Professorin sanoma on linjassa SaMun uuden profiilin kanssa: koulutamme laaja-alaisia, joustavan amatti-identiteetin omaavia asiantuntijoita teollisuuden ja kehitystyön tarpeesisiin.

Opiskelija valitsee (tai sattuma vie) oman erityisen osaamispalettinsa, jonka hän esittää ja päivittää portfolion muodossa. Tulevaisuuden titteleitä voivat olla terveysmuotoilija, ruokamuotoilija, vesimuotoilija, energiamuotoilija tai konemuotoilija.

2-3. vuosikurssin opiskelija työskentelee Studiossa, osallistuen liiketoimintaprojekteihin, muotoilukilpailuihin tai kehittäen omia ideoitaan kaupallisiksi innovaatioiksi. Toteutettavat projektien luonne riippuu kaupallisesta kysynnästä, joten opiskeljan osaaminen kehittyy automaattisesti sellaisille muotoilutiminnan alueille, joille on kysyntää ja työvoiman tarvetta juuri nyt.

Studio palvelee asiakkaita myös kesän aikana.

4. vuotena opiskelija siirtyy työskentelemmän Savonian tki-hankkeisiin, ja siten sitoutuu Pohjois-Savolaiseen innovaatioympäristöön. Opiskelija valmistuu mutta jää työskentelemään – yrittäjänä, yksityisellä tai julkisella puolella – läheisessä yhteydessä ammattikorkeakouluun ja yliopistoon.

FacebookTwitterGoogle+Share